Barber Battle Nederland

Over ons

Het doel van de Barber Battle is om de Multi hair kappers op de kaart te zetten, zodat ze kunnen laten zien dat dit werk een echte kunst is. In Nederland is er nog weinig aandacht besteed aan dit kappersvak. De opscheertechnieken die de barbers hanteren, komen voornamelijk uit Amerika waar het heel populair is. Jaarlijks worden er in America vele battles georganiseerd waarbij verschillende barbershops aan deelnemen. Wij weten dat er in Nederland veel barbers zijn die op gebied van multi hair heel veel ervaring hebben. Dit wordt niet op de kapper school geleerd, onderling leren de barbers elkaar in hun eigen barbershops.

Het gaat niet alleen om de wedstrijd, maar voornamelijk om de herkenbaarheid. Wat we met de Barber Battle willen bereiken is een eenheid creëren, waar de barbers onderling hun vaardigheden met elkaar kunnen delen en laten zien wat ze allemaal kunnen.

De grondlegger van Barber Battle Nederland

Fabi Pieter

Van links naar rechts: Ron van der Bend, Fabi Pieter, Jeanimee Daal en juryvoorzitter Raidsel Vrutaal

Fabi beoefent het barbervak al sinds hij 15 jaar oud is. Na het volgen van een kappers cursus, werkte Fabi voor verschillende barbershops in Nederland en Curaçao. Naast het feit dat hij er zijn geld mee verdiende, voelde het kappersvak altijd als zijn favoriete hobby. Na een paar jaar op verschillende plaatsen te hebben gewerkt, opende Fabi in 2010 zijn eigen zaak: The Fabilous Barbershop in Amersfoort.

Zijn passie voor het knippen en zijn eigen, creatieve stijl, motiveerde Fabi om zo veel mogelijk jonge mensen te stimuleren om dit vak te leren. Om zijn doel te bereiken, organiseerde Fabi de eerste Barber Battle in Nederland. Hiermee heeft hij een podium gecreëerd waar barbers worden uitgedaagd hun expertise in praktijk te brengen.